Halászlé halgombóccal recept

Hozzávalók:
- 6 db halászlékocka
- 1 vöröshagyma
- 30 dkg csiperke gomba
- 2 dl paradicsomlé
- 1 zöldpaprika
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
Gombóchoz:
- 30 dkg halfile
- 2 ek keményítő
- só
- bors
- petrezselyem
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
1,3 l halászlevet készítünk. A hagymát finomra, a gombát nem túl vékonyra szeleteljük, a paprikát kockákra vágjuk. A hagymát olajon megfonnyasztjuk, először a gombát, majd a paprikát hozzáadva megpirítjuk, beletesszük a paradicsomlevet. A tejfölt a liszttel simára keverjük, a gombát ezzel sűrítjük, a halászlével felöntjük és 2 percig forraljuk.
A gombócokhoz a halat ledaráljuk, a keményítőt beledolgozzuk , sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel fűszerezzük végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Gombócokat formálunk a levesbe 4-5 percig főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »