Halászlé halgombóccal recept

Hozzávalók:
- 6 db halászlékocka
- 1 vöröshagyma
- 30 dkg csiperke gomba
- 2 dl paradicsomlé
- 1 zöldpaprika
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
Gombóchoz:
- 30 dkg halfile
- 2 ek keményítő
- só
- bors
- petrezselyem
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
1,3 l halászlevet készítünk. A hagymát finomra, a gombát nem túl vékonyra szeleteljük, a paprikát kockákra vágjuk. A hagymát olajon megfonnyasztjuk, először a gombát, majd a paprikát hozzáadva megpirítjuk, beletesszük a paradicsomlevet. A tejfölt a liszttel simára keverjük, a gombát ezzel sűrítjük, a halászlével felöntjük és 2 percig forraljuk.
A gombócokhoz a halat ledaráljuk, a keményítőt beledolgozzuk , sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel fűszerezzük végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Gombócokat formálunk a levesbe 4-5 percig főzzük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »