Halászlé halgombóccal recept
Hozzávalók:
- 6 db halászlékocka
- 1 vöröshagyma
- 30 dkg csiperke gomba
- 2 dl paradicsomlé
- 1 zöldpaprika
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
Gombóchoz:
- 30 dkg halfile
- 2 ek keményítő
- só
- bors
- petrezselyem
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
1,3 l halászlevet készítünk. A hagymát finomra, a gombát nem túl vékonyra szeleteljük, a paprikát kockákra vágjuk. A hagymát olajon megfonnyasztjuk, először a gombát, majd a paprikát hozzáadva megpirítjuk, beletesszük a paradicsomlevet. A tejfölt a liszttel simára keverjük, a gombát ezzel sűrítjük, a halászlével felöntjük és 2 percig forraljuk.
A gombócokhoz a halat ledaráljuk, a keményítőt beledolgozzuk , sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel fűszerezzük végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Gombócokat formálunk a levesbe 4-5 percig főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

