Halászlé recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 nagy ponty
Alaplébe:
- törpeharcsa, ponty feje, keszeg, kárász,többféle apró hal
- 1 nagy fej vöröshagyma
- bors
- babérlevél
- pirospaprika
- 1 sűrített paradicsom konzerv
- vörösbor
- olaj
- csípős paprika
- só
Elkészítése:
A pontyot felszeletelem,patkó alakúra,sózom,borsozom.
Egy fazékba felteszem főni az apró halakat,fejet,só,bors,babérlevél,a vöröshagymát felaprítva,3 ek pirospaprikát,csípős paprikát,konzervet.
Amikor megfőtt,leszűröm,a halakat kiszálkázom és átpasszírozom.
A leszűrt hallevet visszateszem a gázra,beleadagolom a kipasszírozott halat,teszek bele 1 ek étolajat, 1,5 dl vörösbort és végül a pontyszeleteket.
Pár percig főzöm és kész is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »