Halászlé

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 nagy ponty

Alaplébe:

  • törpeharcsa, ponty feje, keszeg, kárász,többféle apró hal
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • bors
  • babérlevél
  • pirospaprika
  • 1 sűrített paradicsom konzerv
  • vörösbor
  • olaj
  • csípős paprika

Elkészítése:
A pontyot felszeletelem,patkó alakúra,sózom,borsozom.
Egy fazékba felteszem főni az apró halakat,fejet,só,bors,babérlevél,a vöröshagymát felaprítva,3 ek pirospaprikát,csípős paprikát,konzervet.
Amikor megfőtt,leszűröm,a halakat kiszálkázom és átpasszírozom.
A leszűrt hallevet visszateszem a gázra,beleadagolom a kipasszírozott halat,teszek bele 1 ek étolajat, 1,5 dl vörösbort és végül a pontyszeleteket.
Pár percig főzöm és kész is.