Halas pite recept

Hozzávalók:
Tésztához valók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- pici cukor az élesztőhöz
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál tejföl
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb 2 dl tej
Töltelék:
- 1 kg halfilé
- halas fűszer keverék
- kapor
- besamel mártás
- olaj
Elkészítése:
A tésztához valókat összegyúrjuk és hagyjuk kelni. A halfilét felkockázzuk és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Egy kicsit hagyjuk állni, majd a serpenyőben kevés olajon megsütjük. Közben egy másik edényben elkészítjük a besamell mártást, majd amikor megsült a hal ráöntjük és összeforraljuk vele.
A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük, majd beletesszük a kinyújtott tésztát úgy, hogy legyen egy kis pereme. Erre tesszük a tölteléket, majd a tetejét befedjük tésztával. Megkenjük tojással, majd 220 fokon fél óráig sütjük. Kihűlés után lehet szeletelni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »