Halas felfújt recept

Hozzávalók:
4 adaghoz:
- 20 dkg afrikai harcsafilé
- 1 vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 1 ek liszt
- 2-3 dl tej
- sajt
- 1-1,5 dl tejszín
- só
- őrölt bors
- vaj
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A vöröshagymát megpucoljuk, és apróra felvágjuk. A filézett halszeletet kisebb darabokra felvágjuk.
A nagyobb szuflé formákat vastagon kikenjük vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával.
Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, majd hozzáadjuk az apróra felvágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután megszórni a liszttel, és pár pillanatig kevergetve pirítjuk, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a tejet, és kézi habverővel simára keverjük, kicsit kiforraljuk.
Az így elkészített besamelmártásba beletesszük a kisebb darabokra felvágott halat, majd ízlés szerint sózzuk, és megszórjuk őrölt borssal. Ezután szép lassan, néha megkeverve, pár percig főzzük.
Az elkészült halas mártást ezután belekanalazzuk a kivajazott, zsemlemorzsával megszórt formákba.
Mindegyik tetejére 2-3 ek tejszínt kanalazunk, majd megszórjuk reszelt sajttal.
A megtöltött formákat ezután egy tepsire helyezzük, majd előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütjük. (Én légkeverés 150 fokon sütöttem szép pirosra.)
A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd a formákban tálaljuk.
A halas felfújt kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 14 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »