Halas felfújt recept

Hozzávalók:
4 adaghoz:
- 20 dkg afrikai harcsafilé
- 1 vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 1 ek liszt
- 2-3 dl tej
- sajt
- 1-1,5 dl tejszín
- só
- őrölt bors
- vaj
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A vöröshagymát megpucoljuk, és apróra felvágjuk. A filézett halszeletet kisebb darabokra felvágjuk.
A nagyobb szuflé formákat vastagon kikenjük vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával.
Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, majd hozzáadjuk az apróra felvágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután megszórni a liszttel, és pár pillanatig kevergetve pirítjuk, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a tejet, és kézi habverővel simára keverjük, kicsit kiforraljuk.
Az így elkészített besamelmártásba beletesszük a kisebb darabokra felvágott halat, majd ízlés szerint sózzuk, és megszórjuk őrölt borssal. Ezután szép lassan, néha megkeverve, pár percig főzzük.
Az elkészült halas mártást ezután belekanalazzuk a kivajazott, zsemlemorzsával megszórt formákba.
Mindegyik tetejére 2-3 ek tejszínt kanalazunk, majd megszórjuk reszelt sajttal.
A megtöltött formákat ezután egy tepsire helyezzük, majd előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütjük. (Én légkeverés 150 fokon sütöttem szép pirosra.)
A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd a formákban tálaljuk.
A halas felfújt kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 14 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »