Hal spárgával, brokkolival és póréhagymával recept

Hozzávalók:
- 50 dkg tőkehalfilé (fagyasztott)
- 50 dkg fehér spárga
- 50 dkg brokkoli
- 1 póréhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 0,5 citromból nyert citromlé
- 1 tk curry por
- 1 alma
- 1 kk hal fűszerkeverék
- 3 dl főzőtejszín
- só ízlés szerint
- frissen őrölt bors ízlés szerint
Elkészítése:
A halat kiolvasztom, és felkockázom. A brokkolit rózsáira szedem, a spárga rostos héját lehámozom, feldarabolom, a póréhagymát fél centis karikára szeletelem.
Egy megfelelő méretű tepsi, vagy tűzálló tál alját meglocsolom az olívaolajjal, és beleszedem a halat. Ízlés szerint megszórom frissen őrölt borssal. Meglocsolom a citrom levével, megszórom curryvel, és egyenletesen elrendezem rajta a brokkolit, a spárgát és póréhagymát.
Az almát negyedelem, a magházat eltávolítom, és hámozatlanul felszeletelem, majd ezt is elrendezem rajta.
Meglocsolom a tejszínnel, megszórom a fűszerkeverékkel, és ízlés szerint sózom. Sütőben 200 fokon 45 perc alatt készre sütöm. Párolt rizzsel tálalom.
A hal spárgával, brokkolival és póréhagymával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »