Fűszeres trópusi harcsafilé leveles tésztában sütve, salátatállal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 1 szelet (kb. 500 g) trópusi cápaharcsa filé
- szárított metélőhagyma
- őrölt színes bors
- só
- citromlé
- 2-3 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
- sajt
- olívaolaj
- 1 db paprika
- 1 kisebb csokor petrezselyem
- 2-3 teáskanálnyi margarin
Salátatálhoz:
- 6 db közepes paradicsom
- 1 db paprika
- 3 db lilahagyma
- 3 csomag mozzarella (3 db 125 g-os zacskó)
- bors, szárított oregánó, kakukkfű (ízlés szerint)
Elkészítése:
Salátatál:
Először a salátatálat készítjük el, hogy az a hal elkészüléséig állni tudjon. Ehhez a paradicsomot, paprikát megmossuk, a lilahagymákat megpucoljuk. Ha ez kész, felszeleteljük őket vékonyabb szeletekre és félretesszük. A mozzarellákat lecsöpögtetjük, majd szeletekre vágjuk. Miután minden hozzávalót felszeleteltünk, egy közepes méretű tálra helyezzük őket tetszőleges sorrendben, illetve elrendezéssel. Végén ízlés szerint fűszerezzük oregánóval, kakukkfűvel, illetve borssal. Tetejét friss petrezselyemmel díszítjük, majd a hűtőbe tesszük!
Hal elkészítése:
Első lépés, hogy a halat fűszerezzük, így míg a leveles tésztával foglalkozunk kicsit állni tud. A halszeletet meglocsoljuk citromlével (citrom esetében bedörzsöljük a halat fél citrom levével), majd ízlés szerint fűszerezzük őrölt színes borssal, sóval, szárított metélőhagymával, A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk őket, majd megtűzdeljük vele a halat. Az egészet meglocsoljuk pici olívaolajjal és állni hagyjuk. Addig kinyújtjuk a leves tésztát akkorára, hogy az egyik felébe beleférjen a hal, másik felét pedig kényelmesen rá tudjuk majd hajtani a halszeletre.
A befűszerezett halszeletet ráhelyezzük a kinyújtott tészta egyik felére. Sajtot reszelünk a halszelet tetejére, és erre helyezünk pár szelet zöldpaprikát, illetve friss petrezselymet. Végezetül a tészta másik felét ráhajtjuk a halszeletre, mintegy takarót képezve ezzel, és összenyomkodjuk a tészta széleit, figyelve arra, hogy ne legyen a halszeletnek kilógó része. A kész töltött tésztánkat áthelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire (a tepsi mérete a halszelet méretétől függ, akkora legyen, hogy kényelmesen elférjen rajta). A leveles tészta tetejét késsel bevágdossuk , ízlés szerint sajtot reszelünk rá, kisebb margarindarabokat teszünk rá, illetve megszórjuk friss petrezselyemmel.
Gázsütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt sül meg. (előmelegített sütőben kicsivel rövidebb a sülési idő) Akkor jó, ha a tészta, illetve a sajt szépen megpirul.
Szeletelve, az elkészített salátatállal, illetve burgonyapürével tálaljuk!
Jó étvágyat!
Tipp:
Ez a recept pár hónapja fogalmazódott meg bennem, azóta többször is elkészítettem. Egyszerű, könnyen elkészíthető, mégis isteni finom. Nálunk eddig vacsorára készült, de úgy gondolom az ünnepi asztalon is teljesen megállja a helyét !!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

