Fűszeres makréla recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 makréla
- 1 citromlé
- 1 ek worchester szósz
- só
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk oregánó
- 2 fokhagyma
- 1 tk petrezselyemzöld
- olaj
Elkészítése:
A megtisztított halakat hideg vízben átmossuk majd papírtörlővel leszárítjuk a vizet. A citrom levét összekeverjük a Worcester szósszal és ecsettel bekenjük a halakat kívül-belül. Megsózzuk kívül-belül és fél órát állni hagyjuk. A fűszereket egy tálban összekeverjük s a felét a halakra szórjuk.
Újból megsózzuk a a halakat, sütőpapírral bélelt tepsibe 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percet sütjük. Ezután megfordítjuk a halakat és a megmaradt fűszerkeveréket egyenletesen elosztjuk rajtuk. Visszatoljuk a sütőbe és még kb. 10-15 percet sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »