Fűszeres makréla recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 makréla
- 1 citromlé
- 1 ek worchester szósz
- só
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk oregánó
- 2 fokhagyma
- 1 tk petrezselyemzöld
- olaj
Elkészítése:
A megtisztított halakat hideg vízben átmossuk majd papírtörlővel leszárítjuk a vizet. A citrom levét összekeverjük a Worcester szósszal és ecsettel bekenjük a halakat kívül-belül. Megsózzuk kívül-belül és fél órát állni hagyjuk. A fűszereket egy tálban összekeverjük s a felét a halakra szórjuk.
Újból megsózzuk a a halakat, sütőpapírral bélelt tepsibe 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percet sütjük. Ezután megfordítjuk a halakat és a megmaradt fűszerkeveréket egyenletesen elosztjuk rajtuk. Visszatoljuk a sütőbe és még kb. 10-15 percet sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »