Fűszeres makréla recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 makréla
- 1 citromlé
- 1 ek worchester szósz
- só
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk oregánó
- 2 fokhagyma
- 1 tk petrezselyemzöld
- olaj
Elkészítése:
A megtisztított halakat hideg vízben átmossuk majd papírtörlővel leszárítjuk a vizet. A citrom levét összekeverjük a Worcester szósszal és ecsettel bekenjük a halakat kívül-belül. Megsózzuk kívül-belül és fél órát állni hagyjuk. A fűszereket egy tálban összekeverjük s a felét a halakra szórjuk.
Újból megsózzuk a a halakat, sütőpapírral bélelt tepsibe 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percet sütjük. Ezután megfordítjuk a halakat és a megmaradt fűszerkeveréket egyenletesen elosztjuk rajtuk. Visszatoljuk a sütőbe és még kb. 10-15 percet sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »