Fűszere halfilé, sokborsos mártással recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- Bármilyen filézett hal vagy akár szálkamentes egész hal is megfelel , mint pl. a hekk
- kész halfűszer
- olaj
- kevés víz
Mártás:
- 200 ml főzőtejszín
- 1 ek. citromlé
- só
- 1 kk cukor
- fehérbors
- színes bors
- 1 ek. mustár
- 2 csapott ek étkezési keményítő
Elkészítése:
A halat 1-2 órával az elkészítése előtt előkészítjük. Ha fagyasztott, a jeget meleg vízzel leöblítjük. Beirdaljuk és bedörzsöljük a halas fűszerkeverékkel, majd állni hagyjuk.
Én karikázott, zsenge cukkinit is tettem mellé kísérőként, szintén a halas fűszerrel ízesítve.
Kevés olajjal meglocsoljuk, nagyon kevés vizet is teszünk alá, hisz a hal hamar elkészül és betesszük a sütőbe.
Mártás:
Egy kevés tejszínben kikeverjük a keményítőt, a többi tejszínt feltesszük főni a citromlével, ízlés szerinti sóval és a borsokkal, illetve a mustárral és a kevés cukorral.
Mikor már forrni kezd belekeverjük a keményítős tejszínt, összekeverjük és 1-2 perc múlva elzárjuk.
Közben ránézünk a halra és, ha már szépen pirul és puha is, akkor készen van.
Burgonyakrokett és a mártásunk kíséretében tálaljuk, ezen egyszerű fogásunkat!
Tipp:
Nem feltétlenül csak a bonyolult ételekkel szerezhetünk örömet családunknak!
Időhiányban szenvedő háziasszonyok vagy, akik csak szimplán szeretnének inkább a családjukkal lenni a konyhában töltött idő helyett is készíthetnek ízletes fogásokat!
Nagyon egyszerű és gyors halétel egy kis cukkinivel karöltve, mely ezenfelül egészséges is!
A kész halfűszer használatával pedig könnyű a dolgunk, hogy hamar asztalra kerüljön az ételünk! ;)
Kislányomnak a cukkini annyira bejött a halas fűszerrel, hogy abból még egy adagot kellett sütnöm még frissiben. :)
Tipp: ha marad mártás, mikor már a hal csak emlék, cukor és majonéz hozzáadásával könnyedén tartárrá alakítható más típusú húsok mellé!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

