Fűszere halfilé, sokborsos mártással recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- Bármilyen filézett hal vagy akár szálkamentes egész hal is megfelel , mint pl. a hekk
- kész halfűszer
- olaj
- kevés víz
Mártás:
- 200 ml főzőtejszín
- 1 ek. citromlé
- só
- 1 kk cukor
- fehérbors
- színes bors
- 1 ek. mustár
- 2 csapott ek étkezési keményítő
Elkészítése:
A halat 1-2 órával az elkészítése előtt előkészítjük. Ha fagyasztott, a jeget meleg vízzel leöblítjük. Beirdaljuk és bedörzsöljük a halas fűszerkeverékkel, majd állni hagyjuk.
Én karikázott, zsenge cukkinit is tettem mellé kísérőként, szintén a halas fűszerrel ízesítve.
Kevés olajjal meglocsoljuk, nagyon kevés vizet is teszünk alá, hisz a hal hamar elkészül és betesszük a sütőbe.
Mártás:
Egy kevés tejszínben kikeverjük a keményítőt, a többi tejszínt feltesszük főni a citromlével, ízlés szerinti sóval és a borsokkal, illetve a mustárral és a kevés cukorral.
Mikor már forrni kezd belekeverjük a keményítős tejszínt, összekeverjük és 1-2 perc múlva elzárjuk.
Közben ránézünk a halra és, ha már szépen pirul és puha is, akkor készen van.
Burgonyakrokett és a mártásunk kíséretében tálaljuk, ezen egyszerű fogásunkat!
Tipp:
Nem feltétlenül csak a bonyolult ételekkel szerezhetünk örömet családunknak!
Időhiányban szenvedő háziasszonyok vagy, akik csak szimplán szeretnének inkább a családjukkal lenni a konyhában töltött idő helyett is készíthetnek ízletes fogásokat!
Nagyon egyszerű és gyors halétel egy kis cukkinivel karöltve, mely ezenfelül egészséges is!
A kész halfűszer használatával pedig könnyű a dolgunk, hogy hamar asztalra kerüljön az ételünk! ;)
Kislányomnak a cukkini annyira bejött a halas fűszerrel, hogy abból még egy adagot kellett sütnöm még frissiben. :)
Tipp: ha marad mártás, mikor már a hal csak emlék, cukor és majonéz hozzáadásával könnyedén tartárrá alakítható más típusú húsok mellé!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »