Fokhagymás halfilé recept
Hozzávalók:
- 1/2 kg szálkamentes halfilé
- 2-3 dl tej
- 2-3 evőkanál margarin
- 3 gerezd fokhagyma
- grill vagy felcken fűszerkeverék
- só
- bors
Elkészítése:
A halat megszórjuk apróra vágott fokhagymával, tejjel leöntjük úgy hogy ellepje majd a páclével hűtőbe rakjuk és 3-4 óráig állni hagyjuk. Ezután lecsurgatjuk a halszeletekről a tejet fűszerkeverékkel meghintjük szükség esetén borsozzuk. Teflonedényben megolvasztunk 1-1,5 evőkanál margarint beletesszük a halszeletek felét és fedő alatt mindkét felét 2,5 percig puhára pároljuk (óvatosan fordítjuk meg mert könnyen törik)majd a fedőt levéve midkét oldalát megpirítjuk. Megismételjük a műveletet a halszeletek másik felével. Saláta párolt zöldség, burgonya illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

