Fokhagymás halfilé

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1/2 kg szálkamentes halfilé
  • 2-3 dl tej
  • 2-3 evőkanál margarin
  • 3 gerezd fokhagyma
  • grill vagy felcken fűszerkeverék
  • bors

Elkészítése:
A halat megszórjuk apróra vágott fokhagymával, tejjel leöntjük úgy hogy ellepje majd a páclével hűtőbe rakjuk és 3-4 óráig állni hagyjuk. Ezután lecsurgatjuk a halszeletekről a tejet fűszerkeverékkel meghintjük szükség esetén borsozzuk. Teflonedényben megolvasztunk 1-1,5 evőkanál margarint beletesszük a halszeletek felét és fedő alatt mindkét felét 2,5 percig puhára pároljuk (óvatosan fordítjuk meg mert könnyen törik)majd a fedőt levéve midkét oldalát megpirítjuk. Megismételjük a műveletet a halszeletek másik felével. Saláta párolt zöldség, burgonya illik hozzá.