Fekete harcsa tejfölös-zöldséges szószban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg fekete harcsa
- 1 nagy vöröshagyma
- 3 dl fehérbor
- 3 dl víz
- 3 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 1/2 kg mexikói zöldségkeverék
- só
- őrölt bors
- 1/2 mk szerecsendió
- 1 db zöldségleves kocka
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A harcsát mossuk meg, majd alaposan csepegtessük le. Ezután ízlés szerint daraboljuk fel, majd tegyük félre. (én kisebb kockákra vágtam fel)
A vöröshagymát vágjuk fel apróra, majd a felhevített olajon pároljuk üvegesre. Ezután öntsük fel a borral, és a vízzel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a leveskockát és a szerecsendiót. Forraljuk fel, majd a lángot mérsékelve főzzük puhára.
Amikor a hagyma már teljesen megpuhult, szűrjük át egy szűrőn, majd a a visszamaradt hagymát, kanállal passzírozzuk át. (én a hagymának kb. a 3/4 részét passzíroztam bele a lébe) Ezután a hagymás-levet tegyük vissza a tűzre, és forraljuk fel.
A tejfölt keverjük simára a liszttel, és egy kevés főzőlével, majd állandó keverés mellett, csorgassuk a forrásban lévő hagymás léhez. Ezután kevergetve, addig főzzük még kezd besűrűsödni. Ekkor tegyük bele a feldarabolt harcsát, majd keverjük alaposan össze, és főzzük kb. 10 percig. (először elég sűrű lesz a lisztes habarástól, de a hal enged pár perc után annyi levet, hogy egy szószos állagot kapunk)
Közben a mexikói zöldségkeveréket lefedett jénaiban, közepes fokozaton pároljuk a mikróban puhára. Ízlés szerint enyhén sós vízben is puhára főzhetjük.
Amikor a harcsa már megfőtt, öntsük bele a szószba az előzőleg lecsepegtetett zöldségkeveréket is. Ezután óvatosan forgassuk össze, majd szép lassan rotyogtassuk még 2-3 percig.
Tálaláskor ízlés szerinti körettel tálaljuk. Én rizst készítettem hozzá, de krumplipürével, tésztával is finom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »