Fehérboros grillezett pangasius recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 szelet pangasius filé
- citrom
- 5 levél mángold
- 3 koktélparadicsom
- 1 nagyobb fej gomba
- 6 db kelbimbó
- 1 szál sárgarépa
- 1 krumpli
- chilipaprika
- 3 szál kakukkfű
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- olíva olaj
- fehérbor
Elkészítése:
A halfilét kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk, betesszük egy grillserpenyőbe, öntünk rá olíva olajat, facsarunk rá citromlevet, teszünk rá chilipaprikát, kakukkfüvet és hűtőbe tesszük.
A mángoldot és a gombát szeleteljük, a répát megpucoljuk, a krumplit karikára vágjuk. Egy serpenyőbe rakjuk a krumplit, a kelbimbókat és a répát, majd kevés olajon pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát, végül a mángoldot és fűszerezzük.
Közben a halat meggrillezzük, öntünk rá kevés fehérbort, facsarunk rá citromlevet.
Tálalásnál a tányérra teszünk egy darab halat, mellé a zöldségeket.
Tipp:
A pangasius egy megosztó hal. Én kedvelem. Kellően fűszerezve, sok zöldséggel igazi csemege.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.