Fehérboros grillezett pangasius recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 szelet pangasius filé
- citrom
- 5 levél mángold
- 3 koktélparadicsom
- 1 nagyobb fej gomba
- 6 db kelbimbó
- 1 szál sárgarépa
- 1 krumpli
- chilipaprika
- 3 szál kakukkfű
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- olíva olaj
- fehérbor
Elkészítése:
A halfilét kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk, betesszük egy grillserpenyőbe, öntünk rá olíva olajat, facsarunk rá citromlevet, teszünk rá chilipaprikát, kakukkfüvet és hűtőbe tesszük.
A mángoldot és a gombát szeleteljük, a répát megpucoljuk, a krumplit karikára vágjuk. Egy serpenyőbe rakjuk a krumplit, a kelbimbókat és a répát, majd kevés olajon pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát, végül a mángoldot és fűszerezzük.
Közben a halat meggrillezzük, öntünk rá kevés fehérbort, facsarunk rá citromlevet.
Tálalásnál a tányérra teszünk egy darab halat, mellé a zöldségeket.
Tipp:
A pangasius egy megosztó hal. Én kedvelem. Kellően fűszerezve, sok zöldséggel igazi csemege.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

