Fehérboros grillezett pangasius

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 szelet pangasius filé
  • citrom
  • 5 levél mángold
  • 3 koktélparadicsom
  • 1 nagyobb fej gomba
  • 6 db kelbimbó
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 krumpli
  • chilipaprika
  • 3 szál kakukkfű
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • olíva olaj
  • fehérbor

Elkészítése:

A halfilét kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk, betesszük egy grillserpenyőbe, öntünk rá olíva olajat, facsarunk rá citromlevet, teszünk rá chilipaprikát, kakukkfüvet és hűtőbe tesszük.

A mángoldot és a gombát szeleteljük, a répát megpucoljuk, a krumplit karikára vágjuk. Egy serpenyőbe rakjuk a krumplit, a kelbimbókat és a répát, majd kevés olajon pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát, végül a mángoldot és fűszerezzük.

Közben a halat meggrillezzük, öntünk rá kevés fehérbort, facsarunk rá citromlevet.

Tálalásnál a tányérra teszünk egy darab halat, mellé a zöldségeket.

Tipp:

A pangasius egy megosztó hal. Én kedvelem. Kellően fűszerezve, sok zöldséggel igazi csemege.