Egyszerű tonhalfasírt recept

Hozzávalók:
- 4 kis doboz olajos tonhal konzerv (4*52 g tiszta tömeg)
- 1 kis csipet só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 púpos kk házi fokhagymakrém
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 púpos ek zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Konzerv tartalmát egy szűrőbe öntjük és hagyjuk, hogy az olaj lecsepegjen.
Ezután a halat villával összetörjük, ízesítjük egy pici sóval, borssal, fokhagymakrémmel.
Beleütünk egy tojást és a zsemlemorzsával összedolgozzuk.
Apró, diónyi golyókat sodrunk.
Forró olajban szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Tipp:
Kisebbik gyermekem nagy tonhal rajongó, de finnyás nagyobbikomról ezt nem lehet elmondani. Mindketten szeretik a fasírtot, ezért gondoltam egyet és pár doboz konzerv hal felhasználásával apró golyókat sütöttem. Nagy volt a meglepetés, mikor a válogatósabb már a nem is tudom hányadik fasírtot falatozta (nagy örömömre).
Ebből az adagból nem lesz olyan sok fasírt, kb. 15 diónyi golyó, de két kicsinek ez pont elegendő egy étkezésre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »