Egyszerű tonhalfasírt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 kis doboz olajos tonhal konzerv (4*52 g tiszta tömeg)
  • 1 kis csipet só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 1 púpos kk házi fokhagymakrém
  • 1 nagyobb tojás
  • 3 púpos ek zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

Konzerv tartalmát egy szűrőbe öntjük és hagyjuk, hogy az olaj lecsepegjen.

Ezután a halat villával összetörjük, ízesítjük egy pici sóval, borssal, fokhagymakrémmel.

Beleütünk egy tojást és a zsemlemorzsával összedolgozzuk.

Apró, diónyi golyókat sodrunk.

Forró olajban szép barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Tipp:

Kisebbik gyermekem nagy tonhal rajongó, de finnyás nagyobbikomról ezt nem lehet elmondani. Mindketten szeretik a fasírtot, ezért gondoltam egyet és pár doboz konzerv hal felhasználásával apró golyókat sütöttem. Nagy volt a meglepetés, mikor a válogatósabb már a nem is tudom hányadik fasírtot falatozta (nagy örömömre).
Ebből az adagból nem lesz olyan sok fasírt, kb. 15 diónyi golyó, de két kicsinek ez pont elegendő egy étkezésre.