Dorozsmai molnár ponty recept
Hozzávalók:
- 10 dkg vöröshagyma
- 1-2 ek lecsó
- fél ek fűszerpaprika
- fél liter víz
- 2/3 nagy doboz tejföl
- 3 dkg liszt
- 50 dkg ponyt filé
- 50 dkg szalonna
Elkészítése:
A halat megtűzdeljük szalonnával, majd lisztbe forgatjuk és forró olajban kérget sütünk rá. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát a lecsóval, majd adunk hozzá pirospaprikát, majd felöntjük a vízzel, és visszatesszük vele a halszeleteket. Amikor a hal megfőtt akkor a tejfölben elkeverjük a lisztet és besűrítjük vele az ételt.
Csusza tésztával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

