Cukkinis haltekercsek recept
Hozzávalók:
- 6 szelet tőkehal filé
- 1 szép cukkini
- 1 citrom
- 12 bazsalikom levél
- 2 gerezd fokhagyma, reszelve
- ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
- 1 ek vaj
Elkészítése:
A sütőt 200 fokra előmelegítem.
A halat jéghideg víz alatt alaposan megmosom, sózom, borsozom és meglocsolom a frissen facsart citrom levével elkevert fokhagymás egyveleggel.
A cukkinit hosszában vékony szeletekre vágom és ezt is besózom, majd felaprítom a bazsalikomot.
Veszek egy szelet cukkinit, ráhelyezem a halszeletet, megszórom bazsalikommal, szépen feltekerem , egy fogpiszkálóval rögzítem a tekercset, majd egy kivajazott jénai tálba teszem. Ezt még ötször megismétlem és alufóliával lefedve 20 percig sütöm, majd leveszem a fóliát és további 10 percre vissza teszem a sütőbe, hogy szépen megpiruljon.
Petrezselymes párolt rizzsel kínálom.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

