Citromos busapatkó mandulás bundában recept

Hozzávalók:
- 4 nagyobb busapatkó
- só
- őrölt bors
- 0,5 citrom leve
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 2 dkg mandulaforgács
- 3-4 dl olaj sütni
Elkészítése:
A hal szeleteket leöblítjük, konyhai papírtörlővel leitatjuk róluk a nedvességet.
Meghintjük egy csipet sóval és egy kevés borssal, majd meglocsoljuk egy kevés citromlével.
Picit félretesszük.
Három tányért készítünk. Az elsőbe szórjuk a lisztet, a másodikban felverjük a tojást egy villával, a harmadikban a zsemlemorzsát elkeverjük a mandulával.
A busa szeleteket először megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban és végül a mandulás morzsában. Kézzel egy kicsit rányomkodjuk a bundát.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd a halakat közepes lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Melegen, petrezselymes krumplival kínáljuk.
Tipp:
Sajnos ritkán fogyasztunk halat, de most párom hozott pár szép busa patkót. Ez olyan hal, amiben kevesebb, de inkább nagyobb szálkák vannak, a húsa pedig finom, ezért szívesen készítek belőle ebédet. A mandula egy kicsit különlegesebb ízt kölcsönöz, amit remekül kiegészít a petrezselymes krumpli.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »