Citromos busapatkó mandulás bundában recept
Hozzávalók:
- 4 nagyobb busapatkó
- só
- őrölt bors
- 0,5 citrom leve
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 2 dkg mandulaforgács
- 3-4 dl olaj sütni
Elkészítése:
A hal szeleteket leöblítjük, konyhai papírtörlővel leitatjuk róluk a nedvességet.
Meghintjük egy csipet sóval és egy kevés borssal, majd meglocsoljuk egy kevés citromlével.
Picit félretesszük.
Három tányért készítünk. Az elsőbe szórjuk a lisztet, a másodikban felverjük a tojást egy villával, a harmadikban a zsemlemorzsát elkeverjük a mandulával.
A busa szeleteket először megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban és végül a mandulás morzsában. Kézzel egy kicsit rányomkodjuk a bundát.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd a halakat közepes lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Melegen, petrezselymes krumplival kínáljuk.
Tipp:
Sajnos ritkán fogyasztunk halat, de most párom hozott pár szép busa patkót. Ez olyan hal, amiben kevesebb, de inkább nagyobb szálkák vannak, a húsa pedig finom, ezért szívesen készítek belőle ebédet. A mandula egy kicsit különlegesebb ízt kölcsönöz, amit remekül kiegészít a petrezselymes krumpli.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

