Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos busapatkó mandulás bundában recept

Citromos busapatkó mandulás bundában
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 4 nagyobb busapatkó
    • őrölt bors
    • 0,5 citrom leve
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg liszt
    • 10 dkg zsemlemorzsa
    • 2 dkg mandulaforgács
    • 3-4 dl olaj sütni

    Elkészítése:

    A hal szeleteket leöblítjük, konyhai papírtörlővel leitatjuk róluk a nedvességet.

    Meghintjük egy csipet sóval és egy kevés borssal, majd meglocsoljuk egy kevés citromlével.

    Picit félretesszük.

    Három tányért készítünk. Az elsőbe szórjuk a lisztet, a másodikban felverjük a tojást egy villával, a harmadikban a zsemlemorzsát elkeverjük a mandulával.

    A busa szeleteket először megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban és végül a mandulás morzsában. Kézzel egy kicsit rányomkodjuk a bundát.

    Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd a halakat közepes lángon szép barnára sütjük.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

    Melegen, petrezselymes krumplival kínáljuk.

    Tipp:

    Sajnos ritkán fogyasztunk halat, de most párom hozott pár szép busa patkót. Ez olyan hal, amiben kevesebb, de inkább nagyobb szálkák vannak, a húsa pedig finom, ezért szívesen készítek belőle ebédet. A mandula egy kicsit különlegesebb ízt kölcsönöz, amit remekül kiegészít a petrezselymes krumpli.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá