Citromos busapatkó mandulás bundában

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Citromos busapatkó mandulás bundában

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb busapatkó
  • őrölt bors
  • 0,5 citrom leve
  • 1 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dkg mandulaforgács
  • 3-4 dl olaj sütni

Elkészítése:

A hal szeleteket leöblítjük, konyhai papírtörlővel leitatjuk róluk a nedvességet.

Meghintjük egy csipet sóval és egy kevés borssal, majd meglocsoljuk egy kevés citromlével.

Picit félretesszük.

Három tányért készítünk. Az elsőbe szórjuk a lisztet, a másodikban felverjük a tojást egy villával, a harmadikban a zsemlemorzsát elkeverjük a mandulával.

A busa szeleteket először megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban és végül a mandulás morzsában. Kézzel egy kicsit rányomkodjuk a bundát.

Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd a halakat közepes lángon szép barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Melegen, petrezselymes krumplival kínáljuk.

Tipp:

Sajnos ritkán fogyasztunk halat, de most párom hozott pár szép busa patkót. Ez olyan hal, amiben kevesebb, de inkább nagyobb szálkák vannak, a húsa pedig finom, ezért szívesen készítek belőle ebédet. A mandula egy kicsit különlegesebb ízt kölcsönöz, amit remekül kiegészít a petrezselymes krumpli.