Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Céklás-burgonyás halpogácsa recept

Céklás-burgonyás halpogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 6-8 db-hoz:

    • 15 dkg főtt cékla
    • 25 dkg főtt krumpli
    • 1/2 lila hagyma
    • 1 db tonhalkonzerv (150 gramm)
    • őrölt fehér bors
    • zsemlemorzsa
    • olívaolaj

    Elkészítése:

    A főtt céklát és a burgonyát törjük össze egy villával. A lila hagymát vágjuk fel nagyon apróra. A tonhalkonzervet öntsük bele egy szűrőbe és csepegtessük alaposan le.

    Ezután tegyük bele egy tálba a az összetört céklát és burgonyát, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és a lecsepegtetett tonhalat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd gyúrjuk össze a masszát.

    Vizes kézzel formázzunk a masszából pogácsákat, majd óvatosan forgassuk bele a zsemlemorzsába.

    Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd spricceljük meg olívaolajjal. Ezután helyezzük rá, egymástól kicsit távolabb a halpogácsákat, majd szintén spricceljük le olívaolajjal mindegyiket.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. (én légkeverésnél 150 fokon sütöttem)

    Tálaláskor ízlés szerint salátát kínáljunk a halpogácsákhoz. Én csemege uborkával kínáltam.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá