Borzas tőkehalszelet recept

Hozzávalók:
- 3 nagy alaszkai tőkehalfilé (60 dkg)
- 1 kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 kk házi fokhagymakrém
- 3 ek liszt a forgatáshoz
- olaj a sütéshez
Bundához:
- 4 nagyobb szem krumpli
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 púpos kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 púpos tk házi fokhagymakrém
- 2 púpos ek liszt
Elkészítése:
A halat hagyjuk szobahőmérsékleten kiolvadni, a vizet leöntjük alóla és papírtörlővel kicsit megtörölgetjük. (Én kettévágtam mindegyiket, így 6 kisebb szeletet kaptam.)
Meghintjük sóval, borssal és bedörzsöljük fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával).
A bundához a krumplikat megtisztítjuk és a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Elkeverjük a tojásokkal, sóval, borssal, fokhagymakrémmel, a liszttel.
Egy tányérba lisztet szórunk a forgatáshoz.
Egy serpenyőben kb. ujjnyi magasan olajat forrósítunk.
Fogunk egy hal szeletet, amit megforgatunk a lisztben, majd a tenyerünkbe fogjuk és az egyik oldalára simítunk annyi krumplis masszát, ami befedi, majd ezzel a résszel lefelé óvatosan az olajba engedjük.
Azonnal befedjük a felső, lisztes oldalát is a bundával. Közepes lángon addig sütjük, míg szép barnára pirul a bunda, majd egy szilikon lapát segítségével óvatosan megfordítjuk és a másik oldalát is megpirítjuk. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Ezt a műveletet minden egyes szelettel elvégezzük.
Melegen, azonnal kínáljuk.
Tipp:
Nagyon ritkán fogyasztunk halat, nem is tudom miért. Legutóbbi vásárlásunk alkalmával beszereztünk egy csomag fagyasztott alaszkai tőkehalat. Sokat vívódtam, hogy milyen módon kerüljön az asztalra. Aztán úgy döntöttem, hogy lapcsánka bundába bújtatom. Végül egy kívül kellemesen ropogós, belül pedig puha halszeletet kaptunk, amihez párolt rizs és csalamádé készült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »