Argentín hekkfilé sörtésztában recept

Hozzávalók:
- 80 dkg hekkfilé
- 0,5 citrom leve
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6-8 ek finomliszt
- 2 dl világos sör
- só
- frissen őrölt bors
- étolaj a sütéshez
Elkészítése:
A halat – ha fagyasztott – szobahőmérsékleten felengedjük, papírtörlővel szárazra törölgetjük és keresztben félbevágjuk.
Meglocsoljuk citromlével, sózzuk, borsozzuk.
A tojásokat kevés sóval, liszttel és a sörrel simára keverjük. A liszt mennyiségével beállítjuk, hogy tejföl sűrűségű massza legyen.
A haldarabokat megforgatjuk lisztben, egyenként belemártjuk a masszába és forró olajban mindkét oldalukon aranysárgára sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk.
Párolt rizs, zöldség, vagy petrezselymes krumpli illik hozzá.
Majonézt, vagy tartármártást kínálhatunk mellé.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »