Argentín hekkfilé sörtésztában recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 80 dkg hekkfilé
- 0,5 citrom leve
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6-8 ek finomliszt
- 2 dl világos sör
- só
- frissen őrölt bors
- étolaj a sütéshez
Elkészítése:
A halat – ha fagyasztott – szobahőmérsékleten felengedjük, papírtörlővel szárazra törölgetjük és keresztben félbevágjuk.
Meglocsoljuk citromlével, sózzuk, borsozzuk.
A tojásokat kevés sóval, liszttel és a sörrel simára keverjük. A liszt mennyiségével beállítjuk, hogy tejföl sűrűségű massza legyen.
A haldarabokat megforgatjuk lisztben, egyenként belemártjuk a masszába és forró olajban mindkét oldalukon aranysárgára sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk.
Párolt rizs, zöldség, vagy petrezselymes krumpli illik hozzá.
Majonézt, vagy tartármártást kínálhatunk mellé.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.