Argentín hekkfilé sörtésztában

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Argentín hekkfilé sörtésztában

Hozzávalók:

  • 80 dkg hekkfilé
  • 0,5 citrom leve
  • 2 tojás
  • 6-8 ek finomliszt
  • 2 dl világos sör
  • frissen őrölt bors
  • étolaj a sütéshez

Elkészítése:

A halat – ha fagyasztott – szobahőmérsékleten felengedjük, papírtörlővel szárazra törölgetjük és keresztben félbevágjuk.

Meglocsoljuk citromlével, sózzuk, borsozzuk.

A tojásokat kevés sóval, liszttel és a sörrel simára keverjük. A liszt mennyiségével beállítjuk, hogy tejföl sűrűségű massza legyen.

A haldarabokat megforgatjuk lisztben, egyenként belemártjuk a masszába és forró olajban mindkét oldalukon aranysárgára sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk.

Párolt rizs, zöldség, vagy petrezselymes krumpli illik hozzá.

Majonézt, vagy tartármártást kínálhatunk mellé.