Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Arany durbincs zöldfűszerekkel recept

Arany durbincs zöldfűszerekkel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 arany durbincs (kb 30 dkg-osak)
    • 2 gerezd fokhagyma
    • kisebb csokor kakukkfű
    • kisebb csokor koriander
    • kisebb csokor petrezselyemzöld
    • 1/2 citrom leve
    • színes bors
    • hal fűszerkeverék
    • 3 ek olívaolaj

    Elkészítése: A halat ízlés szerint csepegtessük meg a citromlével, majd kívül-belül sózzuk és szórjuk meg a fűszerkeverékkel.

    A zöldfűszereket vegyesen fogjuk össze csokorba, a fokhagymát a kés lapjával kicsit nyomjuk össze. Ezután helyezzük bele a hal hasüregébe először az összenyomott fokhagymát, majd a zöldfűszeres csokrot (ízlés szerint több fokhagymagerezdet is tehetünk).

    Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg az olívaolaj felével. Ezután helyezzük rá egymásmellé a befűszerezett durbincsot, majd frissen őröljünk rá színes borsot. Végül locsoljuk meg a maradék olívaolajjal (én úgy spricceltem le az olajjal).

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve locsoljuk meg a hal bőrét a forró olajjal, majd hagyjuk egy kicsit hűlni (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem).

    Tálalás előtt helyezzük a halat tányérra és citromszelettel tálaljuk. Ízlés szerint salátát vagy más köretet is kínálhatunk hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá