Hozzávalók:
Elkészítése: A halat ízlés szerint csepegtessük meg a citromlével, majd kívül-belül sózzuk és szórjuk meg a fűszerkeverékkel.
A zöldfűszereket vegyesen fogjuk össze csokorba, a fokhagymát a kés lapjával kicsit nyomjuk össze. Ezután helyezzük bele a hal hasüregébe először az összenyomott fokhagymát, majd a zöldfűszeres csokrot (ízlés szerint több fokhagymagerezdet is tehetünk).
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg az olívaolaj felével. Ezután helyezzük rá egymásmellé a befűszerezett durbincsot, majd frissen őröljünk rá színes borsot. Végül locsoljuk meg a maradék olívaolajjal (én úgy spricceltem le az olajjal).
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve locsoljuk meg a hal bőrét a forró olajjal, majd hagyjuk egy kicsit hűlni (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem).
Tálalás előtt helyezzük a halat tányérra és citromszelettel tálaljuk. Ízlés szerint salátát vagy más köretet is kínálhatunk hozzá.