Afrikai harcsa Esterházy módra recept

Hozzávalók:
- 60 dkg szálka és bőr nélküli afrikai harcsafilé
- só
- 2 ek finomliszt
- 6 ek olaj
- 1 púpozott ek vöröshagymakrém (vagy 1 vöröshagyma )
- 1 dl fehérbor
- késhegynyi őrölt fekete bors
- 1 babérlevél
- 0,5 csokor petrezselyem
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 2 kk mézes mustár
- 0,5 citrom leve
- 2 ek kapribogyó levétől lecsepegtetve
- 1,5 dl tejföl
Elkészítése:
A halfilét megmossuk, és letörölgetjük, majd átnézzük, hogy véletlenül se maradjon benne szálka (ehhez csipeszt használjunk), majd megsózzuk. Ezután lisztbe forgatjuk, és egy széles serpenyőben, a fele olajon, oldalanként 3 percig sütjük, majd félretesszük lecsepegni.
A serpenyőt elmossuk, szárazra töröljük, a maradék olajat megforrósítjuk benne, majd a felaprított hagymát megfuttatjuk rajta. A bor felét ráöntjük, megborsozzuk, a babért beledobjuk. Egy kevés vizet adunk hozzá, megsózzuk, s lefedve alacsony hőmérsékleten pároljuk kb. 10 percig.
A petrezselymet felaprítjuk, a répát meg a gyökeret tisztítás után gyufaszálnyi csíkokra vágjuk.A hagymához adjuk, mustárral és citromlével ízesítjük, a lecsöpögtetett kapribogyót belekeverjük. Egy kevés vizet öntünk alá, és lefedve 10 percig pároljuk.
Akkor jó, ha a zöldségek kissé roppanósak maradnak. A tejfölt a maradék liszttel és a félretett borral simára keverjük, a zöldséges levet ezzel sűrítjük. Amikor kész, a sült halat ráfektetjük a tálra, és mellé kínáljuk a mártást. Köretnek spagettit kínáljunk hozzá.
Tipp:
A karácsonyi menüsor nélkülözhetetlen fogása a hal. Most azonban vasárnapi menüként szerepelt nálunk. Nagyon szeretem az afrikai harcsát, mivel nem jellegzetes halszagú, és gyorsan elkészülő, szép fehér húsú, kellemes ízű halfajta.
A afrikai harcsa esterházy módra kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 12 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »