Afrikai harcsa Esterházy módra recept
Hozzávalók:
- 60 dkg szálka és bőr nélküli afrikai harcsafilé
- só
- 2 ek finomliszt
- 6 ek olaj
- 1 púpozott ek vöröshagymakrém (vagy 1 vöröshagyma )
- 1 dl fehérbor
- késhegynyi őrölt fekete bors
- 1 babérlevél
- 0,5 csokor petrezselyem
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 2 kk mézes mustár
- 0,5 citrom leve
- 2 ek kapribogyó levétől lecsepegtetve
- 1,5 dl tejföl
Elkészítése:
A halfilét megmossuk, és letörölgetjük, majd átnézzük, hogy véletlenül se maradjon benne szálka (ehhez csipeszt használjunk), majd megsózzuk. Ezután lisztbe forgatjuk, és egy széles serpenyőben, a fele olajon, oldalanként 3 percig sütjük, majd félretesszük lecsepegni.
A serpenyőt elmossuk, szárazra töröljük, a maradék olajat megforrósítjuk benne, majd a felaprított hagymát megfuttatjuk rajta. A bor felét ráöntjük, megborsozzuk, a babért beledobjuk. Egy kevés vizet adunk hozzá, megsózzuk, s lefedve alacsony hőmérsékleten pároljuk kb. 10 percig.
A petrezselymet felaprítjuk, a répát meg a gyökeret tisztítás után gyufaszálnyi csíkokra vágjuk.A hagymához adjuk, mustárral és citromlével ízesítjük, a lecsöpögtetett kapribogyót belekeverjük. Egy kevés vizet öntünk alá, és lefedve 10 percig pároljuk.
Akkor jó, ha a zöldségek kissé roppanósak maradnak. A tejfölt a maradék liszttel és a félretett borral simára keverjük, a zöldséges levet ezzel sűrítjük. Amikor kész, a sült halat ráfektetjük a tálra, és mellé kínáljuk a mártást. Köretnek spagettit kínáljunk hozzá.
Tipp:
A karácsonyi menüsor nélkülözhetetlen fogása a hal. Most azonban vasárnapi menüként szerepelt nálunk. Nagyon szeretem az afrikai harcsát, mivel nem jellegzetes halszagú, és gyorsan elkészülő, szép fehér húsú, kellemes ízű halfajta.
A afrikai harcsa esterházy módra kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

