Mézes-mustáros hús recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 ek olaj
- 4-5 evőkanál méz
- 4-5 evőkanál mustár
- só
- bors
- 0,5 liter főzőtejszín
- 1 kg hús (bármilyen lehet, én általában malachúsból csinálom, de lehet csirke hús is, ki mit szeret)
- 1 nagy szál répa
Elkészítése:
A húst megmosom, és kockára vágom. A répát megtisztítom és sajtreszelőn lereszelem.
A mézet és az olajat egy nagy edényben felhevítem. A felhevült mézes olajban megpirítom az előzőleg kockára vágott húst majd miután szép, egyenletesen fehérek, hozzáadom sót és a borsot ízlés szerint.
A húsra öntöm a főzőtejszínt, majd belekeverem a mustárt, és az előzőleg lereszelt répát is. Fedő alatt puhára főzöm a húst, ha szükséges liszttel besűrítem.
Köretként rizst, vagy pedig tésztát ajánlok mellé.
Tipp:
Nem kell megijedni, nem fog benne látszani a répa, hiszen amilyen vékonyra reszeltük teljesen elfő. Tesztelve répautáló családtagokkal:)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »