Mézes-mustáros hús recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 ek olaj
- 4-5 evőkanál méz
- 4-5 evőkanál mustár
- só
- bors
- 0,5 liter főzőtejszín
- 1 kg hús (bármilyen lehet, én általában malachúsból csinálom, de lehet csirke hús is, ki mit szeret)
- 1 nagy szál répa
Elkészítése:
A húst megmosom, és kockára vágom. A répát megtisztítom és sajtreszelőn lereszelem.
A mézet és az olajat egy nagy edényben felhevítem. A felhevült mézes olajban megpirítom az előzőleg kockára vágott húst majd miután szép, egyenletesen fehérek, hozzáadom sót és a borsot ízlés szerint.
A húsra öntöm a főzőtejszínt, majd belekeverem a mustárt, és az előzőleg lereszelt répát is. Fedő alatt puhára főzöm a húst, ha szükséges liszttel besűrítem.
Köretként rizst, vagy pedig tésztát ajánlok mellé.
Tipp:
Nem kell megijedni, nem fog benne látszani a répa, hiszen amilyen vékonyra reszeltük teljesen elfő. Tesztelve répautáló családtagokkal:)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »