Mézes-mustáros hús recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 ek olaj
- 4-5 evőkanál méz
- 4-5 evőkanál mustár
- só
- bors
- 0,5 liter főzőtejszín
- 1 kg hús (bármilyen lehet, én általában malachúsból csinálom, de lehet csirke hús is, ki mit szeret)
- 1 nagy szál répa
Elkészítése:
A húst megmosom, és kockára vágom. A répát megtisztítom és sajtreszelőn lereszelem.
A mézet és az olajat egy nagy edényben felhevítem. A felhevült mézes olajban megpirítom az előzőleg kockára vágott húst majd miután szép, egyenletesen fehérek, hozzáadom sót és a borsot ízlés szerint.
A húsra öntöm a főzőtejszínt, majd belekeverem a mustárt, és az előzőleg lereszelt répát is. Fedő alatt puhára főzöm a húst, ha szükséges liszttel besűrítem.
Köretként rizst, vagy pedig tésztát ajánlok mellé.
Tipp:
Nem kell megijedni, nem fog benne látszani a répa, hiszen amilyen vékonyra reszeltük teljesen elfő. Tesztelve répautáló családtagokkal:)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »