Zöldséges omlett recept
Hozzávalók:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- paradicsom (ízlés szerint)
- olajbogyó (ízlés szerint)
- 1 vöröshagyma
- kis csokor petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
- 2-3 ek olívaolaj
- mozzarella
Elkészítése:
A tojásokat üssük fel egy tányérba, majd keverjük hozzá az apróra felvágott petrezselyemzöldet.
Ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal.
A vöröshagymát vágjuk félbe, majd vágjuk fel vastagabb szeletekre. A paradicsomot vágjuk cikkekre. Az olajbogyó levét csepegtessük le.
Öntsük az olajat egy serpenyőbe, és melegítsük fel, majd adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az olajbogyót, és pároljuk tovább. Végül tegyük bele a cikkekre vágott paradicsomot is.
Pár perc után öntsük rá a megpárolódott zöldségekre a petrezselyemzölddel, és fűszerekkel összekevert tojást.
Süssük addig, ameddig a tojás elkezd megszilárdulni. Ekkor csipkedjük a tetejére a mozzarellát, majd süssük készre.
A zöldséges omlett kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 14 g