Zöld spárgás tojás recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
1 személyre
- 4-5 szál zöld spárga
- 1 ek vaj
- tengeri só, frissen őrölt bors
- 0,5 citrom reszelt héja
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- koktélparadicsom
- reszelt sajt
- friss petrezselyem
Sztori:
Tudom van akinek már lerágott csont ez az ízletes zöldség tojással kombinálva, de az én kisebb gyerekeim, még csak most ismerkednek az ízével… számomra pedig megunhatatlan.
Nagy örömömre Dorka szívesen falta, Domi egyenlőre csak a kóstolásig jutott el. Lesz ennek még pozitív irányú folytatása…érzem!
Elkészítése:
Serpenyőben vajat hevítünk, amire rádobáljuk a megmosott, lecsepegtetett, kemény végégtől megszabadított zöld spárgát-népies nevén “csirágot” (Tudtátok, hogy májusban a legfinomabb?! Ilyenkor koncentrálódnak a vitaminok és ízanyagok a leginkábbm és hogy Magyarország a spárga termesztés egyik fő székhelye?! Nem is értem akkor miért ilyen drága???)
Szóval a vajon megpirítjuk a spárgát, sózzuk, borsozzuk, citrom héjat reszelünk rá és a felvert tojást ráöntjük. Ízlésünknek megfelelő állagúra sütjük, majd szeletelt paradicsomot, reszelt sajttal hintjük és petrezselyem levélkéket tépkedünk rá. Azon melegében tálaljuk.
Kötényeket felkötni! Jó étvágyat!