Zöld spárgás tojás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Zöld spárgás tojás

Hozzávalók:
1 személyre

  • 4-5 szál zöld spárga
  • 1 ek vaj
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • 2 db tojás
  • koktélparadicsom
  • reszelt sajt
  • friss petrezselyem

Sztori:

Tudom van akinek már lerágott csont ez az ízletes zöldség tojással kombinálva, de az én kisebb gyerekeim, még csak most ismerkednek az ízével… számomra pedig megunhatatlan.

Nagy örömömre Dorka szívesen falta, Domi egyenlőre csak a kóstolásig jutott el. Lesz ennek még pozitív irányú folytatása…érzem!

Elkészítése:

Serpenyőben vajat hevítünk, amire rádobáljuk a megmosott, lecsepegtetett, kemény végégtől megszabadított zöld spárgát-népies nevén “csirágot”  (Tudtátok, hogy májusban a legfinomabb?! Ilyenkor koncentrálódnak a vitaminok és ízanyagok a leginkábbm és hogy Magyarország a spárga termesztés  egyik fő székhelye?! Nem is értem akkor miért ilyen drága???)

Szóval a vajon megpirítjuk a spárgát, sózzuk, borsozzuk, citrom héjat reszelünk rá és a felvert tojást ráöntjük. Ízlésünknek megfelelő állagúra sütjük, majd szeletelt paradicsomot, reszelt sajttal hintjük és petrezselyem  levélkéket tépkedünk rá. Azon melegében tálaljuk.

Kötényeket felkötni! Jó étvágyat!