Zöld hamburger /vega/ recept
Hozzávalók:
- 4 db hamburger zsemle
- 30 dkg gomolya sajt
- 1 közepes jégsaláta
- 1 közepes alma
- 1 közepes kígyóuborka
- 4 dkg vaj
- 2 dl napraforgó olaj (sütéshez)
- só ízlés szerint
Elkészítése:
Előkészítek mindent, hogy frissen, melegen tálaljam. Felszeletelem az uborkát, almát keresztbe vékonyan, kerek szeleteket vágok. A jégsalátát leveire szedem. A sajtot szeletekre vágom.
A 4 szelet sajtot forró olajban, 2 perc alatt megsütöm, mind a két oldalát.
A zsemléket félbevágom, száraz serpenyőben, megpirítom picit, mind két felét. /Ha szezámmagos, akkor csak melegítsd át, mert ha megég a mag, keserű lesz./
Megvajazom enyhén, beleteszem a salátalevelet, sült sajtot, az alma szeleteket, végül rá az uborkákat. Ebben a sorrendben. A só , a sajt sóssága a mérvadó !! Tedd rá a tetejét.
Zsírban sütött , szalmaburgonyával tálalom.
Tipp:
A vegetáriánus hamburgert, házi sajtból készítem. A gomolya sajt , kellemes , süthető. Már készítésnél is fűszereket keverek bele.
Fokhagymás , zöld fűszeres , snidlinges ,lila hagymás, igen sok változata van. Boltokban is kaphatók , grillezésre alkalmas sajtok .