Zabos húsgolyók recept

Hozzávalók:
- 25 dkg zab
- 2 répa
- 25 dkg darált hús
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- kakukkfű
- rozmaring
- petrezselyem
Elkészítése:
A megtisztított és felkarikázott répákat egy lehelletnyi olajra tesszük és azon megpirítjuk. Amikor már levet enged a répa, akkor rátesszük az előzőleg beáztatott zabot, majd felöntjük vízzel. Minél hosszabb időre volt beáztatva a zab, annál hamarabb el fog készülni.
Időközben a darált húst összegyúrjuk a tojással, sóval, kaukkfűvel, rozmaringgal, petrezselyemmel. Mivel mi erős fűszereket nem használhatunk, így kimaradt a paprika és a bors, de aki szereti, ízesítheti másképp is a húgolyókat.
Amikor a zab már nagyjából elkészült, beletesszük a húsgolyókat és a zab főzőlevében átfőzzük, pároljuk azt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »