Zabos húsgolyók recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25 dkg zab
- 2 répa
- 25 dkg darált hús
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- kakukkfű
- rozmaring
- petrezselyem
Elkészítése:
A megtisztított és felkarikázott répákat egy lehelletnyi olajra tesszük és azon megpirítjuk. Amikor már levet enged a répa, akkor rátesszük az előzőleg beáztatott zabot, majd felöntjük vízzel. Minél hosszabb időre volt beáztatva a zab, annál hamarabb el fog készülni.
Időközben a darált húst összegyúrjuk a tojással, sóval, kaukkfűvel, rozmaringgal, petrezselyemmel. Mivel mi erős fűszereket nem használhatunk, így kimaradt a paprika és a bors, de aki szereti, ízesítheti másképp is a húgolyókat.
Amikor a zab már nagyjából elkészült, beletesszük a húsgolyókat és a zab főzőlevében átfőzzük, pároljuk azt.
Forrás: https://splitinapok.blogspot.com
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.