Zabos húsgolyók recept

Hozzávalók:
- 25 dkg zab
- 2 répa
- 25 dkg darált hús
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- kakukkfű
- rozmaring
- petrezselyem
Elkészítése:
A megtisztított és felkarikázott répákat egy lehelletnyi olajra tesszük és azon megpirítjuk. Amikor már levet enged a répa, akkor rátesszük az előzőleg beáztatott zabot, majd felöntjük vízzel. Minél hosszabb időre volt beáztatva a zab, annál hamarabb el fog készülni.
Időközben a darált húst összegyúrjuk a tojással, sóval, kaukkfűvel, rozmaringgal, petrezselyemmel. Mivel mi erős fűszereket nem használhatunk, így kimaradt a paprika és a bors, de aki szereti, ízesítheti másképp is a húgolyókat.
Amikor a zab már nagyjából elkészült, beletesszük a húsgolyókat és a zab főzőlevében átfőzzük, pároljuk azt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »