Zabkása recept

Hozzávalók:
- 3 evőkanál zab ( ha tejberizs párti vagy akkor nagy szemű zabból, ha gríz párti akkor apró szeműből)
- kb 1,5 dl tej
- fahéj
- 1 kis doboz joghurt
Elkészítése: Egy edénybe öntöm a tejet, beleszórom a fahéjjat, s belerakom a zabpelyhet. Pát perc alatt magába szívja, s besűrűsödik. A meleg kására ráöntöm a joghurtot. Tápláló, olcsó és és finom reggeli!
Tipp:
Én nem tettem bele cukrot, a fahéj jó ízt ad neki, a joghurtól épp elég édes. Esetleg krémtúrót vagy friss gyümölcsöt is lehet hozzá adni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »