Zabkása recept
Hozzávalók:
- 3 evőkanál zab ( ha tejberizs párti vagy akkor nagy szemű zabból, ha gríz párti akkor apró szeműből)
- kb 1,5 dl tej
- fahéj
- 1 kis doboz joghurt
Elkészítése: Egy edénybe öntöm a tejet, beleszórom a fahéjjat, s belerakom a zabpelyhet. Pát perc alatt magába szívja, s besűrűsödik. A meleg kására ráöntöm a joghurtot. Tápláló, olcsó és és finom reggeli!
Tipp:
Én nem tettem bele cukrot, a fahéj jó ízt ad neki, a joghurtól épp elég édes. Esetleg krémtúrót vagy friss gyümölcsöt is lehet hozzá adni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

