Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Virslitorta recept

Virslitorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 15 dkg margarin
    • 1/2 tk só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 dl víz

    A töltelékhez:

    • 3 pár virsli
    • 15dkg kolozsvári szalonna
    • 2 közepes vöröshagyma
    • 2,5 dl tejföl
    • 2 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só, bors

    A forma kikenéséhez:

    • zsír
    • liszt

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd fóliába tekerjük és fél órára a hűtőbe tesszük.

    Közben a töltelék hozzávalóit felszeleteljük. A szalonnát a hagymával együtt aranysárgára pirítjuk.

    A tejfölt összekeverjük a tojásokkal, a felkarikázott virslivel és a langyosra hűlt hagymás szalonnával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

    A tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és kivajazott, lisztezett formába tesszük.

    Az összekevert töltelékmasszát beleöntjük, elsimítjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá