Virslitorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 1/2 tk só
  • 1 tojás
  • 0,5 dl víz

A töltelékhez:

  • 3 pár virsli
  • 15dkg kolozsvári szalonna
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 2,5 dl tejföl
  • 2 felvert tojás
  • só, bors

A forma kikenéséhez:

  • zsír
  • liszt

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd fóliába tekerjük és fél órára a hűtőbe tesszük.

Közben a töltelék hozzávalóit felszeleteljük. A szalonnát a hagymával együtt aranysárgára pirítjuk.

A tejfölt összekeverjük a tojásokkal, a felkarikázott virslivel és a langyosra hűlt hagymás szalonnával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és kivajazott, lisztezett formába tesszük.

Az összekevert töltelékmasszát beleöntjük, elsimítjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.