Virslis pirog recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg sima liszt
- 2 ek tejföl
- 1 ek zsír
- 5 dkg friss élesztő
- 1 kk só
- langyos víz
- csipet kristálycukor
- 75 dkg virsli (juhbeles)
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, kis mélyedésbe morzsoljuk az élesztőt, és 1 dl langyos vízben, csipet cukrot rászórva felfuttatjuk.
Hozzátesszük a tejfölt és a zsírt, majd langyos vizet adagolva puha tésztává gyúrjuk.
Gombóccá formáljuk, és letakarva pihentetjük 30 percet.
Pihenés után lisztezett deszkán nagyjából 6-8 mm vastagra nyújtjuk, és késsel kb. 4 x 20cm-es csíkokra vágjuk.
Srégen tartva a tésztacsíkokhoz a virsliket egyenként betekerjük, hogy a tésztaréteg picit fedje egymást, és a végeit összenyomkodjuk.
Forró olajban szép sárgára kisütjük.
Ebből a mennyiségből 20 db pirog készült.
A virslis pirog kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 32 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

