Virslis pirog recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg sima liszt
- 2 ek tejföl
- 1 ek zsír
- 5 dkg friss élesztő
- 1 kk só
- langyos víz
- csipet kristálycukor
- 75 dkg virsli (juhbeles)
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, kis mélyedésbe morzsoljuk az élesztőt, és 1 dl langyos vízben, csipet cukrot rászórva felfuttatjuk.
Hozzátesszük a tejfölt és a zsírt, majd langyos vizet adagolva puha tésztává gyúrjuk.
Gombóccá formáljuk, és letakarva pihentetjük 30 percet.
Pihenés után lisztezett deszkán nagyjából 6-8 mm vastagra nyújtjuk, és késsel kb. 4 x 20cm-es csíkokra vágjuk.
Srégen tartva a tésztacsíkokhoz a virsliket egyenként betekerjük, hogy a tésztaréteg picit fedje egymást, és a végeit összenyomkodjuk.
Forró olajban szép sárgára kisütjük.
Ebből a mennyiségből 20 db pirog készült.
A virslis pirog kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 32 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »