Virslis pirog recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg sima liszt
- 2 ek tejföl
- 1 ek zsír
- 5 dkg friss élesztő
- 1 kk só
- langyos víz
- csipet kristálycukor
- 75 dkg virsli (juhbeles)
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, kis mélyedésbe morzsoljuk az élesztőt, és 1 dl langyos vízben, csipet cukrot rászórva felfuttatjuk.
Hozzátesszük a tejfölt és a zsírt, majd langyos vizet adagolva puha tésztává gyúrjuk.
Gombóccá formáljuk, és letakarva pihentetjük 30 percet.
Pihenés után lisztezett deszkán nagyjából 6-8 mm vastagra nyújtjuk, és késsel kb. 4 x 20cm-es csíkokra vágjuk.
Srégen tartva a tésztacsíkokhoz a virsliket egyenként betekerjük, hogy a tésztaréteg picit fedje egymást, és a végeit összenyomkodjuk.
Forró olajban szép sárgára kisütjük.
Ebből a mennyiségből 20 db pirog készült.
A virslis pirog kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 254 kcal
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 32 g
Zsír: 11 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 32 g
Zsír: 11 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.