Virslis lábtörlő recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 evőkanál étolaj
- 2 mokkáskanál só
- 5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- kevés cukor
A töltelékhez:
- 8-10 db virsli
A tetejére:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- reszelt sajt
- szezámmag
Elkészítése:
A lisztet összedolgozunk az étolajjal és a sóval. Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd liszthez adjuk. Jól összedolgozzuk, és a duplájára kelesztjük. Gáztepsi nagyságúra kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A virsliket kettévágjuk.
A tésztát derelyevágóval keresztben, egymástól egyenlő távolságban (kb. 4-5 cm) bevagdossuk, a szélétől 1 cm elhagyunk, és a virsliket hosszában befűzzük, mint egy fonatot utánozva. A tetejét tojással lekenjük, és megszórjuk sajttal, szezámmaggal. Légkeveréses sütőben 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »