Virslis hentestokány recept
Hozzávalók:
- 4 pár virsli
- 1 vöröshagyma
- só
- 1 tk ételízesítő
- majoránna
- kakukkfű
- bazsalikom
- őrölt bors
- 2 dl víz
- 2 dl tejföl
- 1 tk liszt
- 2 ek olaj
- 6-8 csemegeuborka
Elkészítése:
A virslit karikázzuk fel. A vöröshagymát vágjuk fel nagyon apróra. Az uborkát vágjuk fel vékony csíkokra.
Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a felkarikázott virslit, keverjük alaposan össze, ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, majd öntsük fel a vízzel, és pár perc alatt főzzük készre.
A tejfölt keverjük simára a liszttel, majd adjuk hozzá a készre főtt virslihez. Óvatosan keverjük össze, majd főzzük 1-2 percig. Ezután keverjük hozzá a felcsíkozott uborkát,és szintén főzzük 1-2 percig.
Közben ízlés szerint készítsünk mellé köretet. Én penne tésztát főztem ki, de pl. rizzsel is finom.
Tálaláskor szedjük a tésztát a tányérra, majd kanalazzuk rá a szaftos virslit, és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

