Ukrán fokhagymás tojás recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 8 kemény FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- só
Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk, de nem pirítjuk meg. A finomra tört fokhagymát belekeverjük, megsózzuk, és kikenünk vele egy lapos tálat. A kemény tojásokat megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk, és a sárgájukat egészben kiemeljük. A kemény tojásfehérjék üregébe egy mokkáskanáléi fokhagymás vajat öntünk, és a sárgájukat eredeti helyükre visszaillesztjük. A fél tojásokat vágott felükkel a fokhagymás vajjal kikent tálra fektetjük, és tetejüket is a mártással kenjük meg. Fokpakkal légmentesen lezárjuk, és a hűtőszekrényben néhány óráig érleljük. Csak akkor szabad tálalni, ha mindenki szereti a fokhagyma erős ízét!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.