Ukrán fokhagymás tojás recept

Hozzávalók:
- 8 kemény
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- só
Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk, de nem pirítjuk meg. A finomra tört fokhagymát belekeverjük, megsózzuk, és kikenünk vele egy lapos tálat. A kemény tojásokat megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk, és a sárgájukat egészben kiemeljük. A kemény tojásfehérjék üregébe egy mokkáskanáléi fokhagymás vajat öntünk, és a sárgájukat eredeti helyükre visszaillesztjük. A fél tojásokat vágott felükkel a fokhagymás vajjal kikent tálra fektetjük, és tetejüket is a mártással kenjük meg. Fokpakkal légmentesen lezárjuk, és a hűtőszekrényben néhány óráig érleljük. Csak akkor szabad tálalni, ha mindenki szereti a fokhagyma erős ízét!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »