Ukrán fokhagymás tojás

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 kemény tojás
  • 10 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk, de nem pirítjuk meg. A finomra tört fokhagymát belekeverjük, megsózzuk, és kikenünk vele egy lapos tálat. A kemény tojásokat megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk, és a sárgájukat egészben kiemeljük. A kemény tojásfehérjék üregébe egy mokkáskanáléi fokhagymás vajat öntünk, és a sárgájukat eredeti helyükre visszaillesztjük. A fél tojásokat vágott felükkel a fokhagymás vajjal kikent tálra fektetjük, és tetejüket is a mártással kenjük meg. Fokpakkal légmentesen lezárjuk, és a hűtőszekrényben néhány óráig érleljük. Csak akkor szabad tálalni, ha mindenki szereti a fokhagyma erős ízét!