Tyúkszem recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg darált hús (lapocka, dagadó)
- 4db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS+1db húshoz
- 1 tk. őrölt paprika
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- 4 db hamburger zsemle
- saláta levél
- kígyó uborka
- lilahagyma
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A húst egy tojással, sóval, borssal, tisztított apróra vágott fokhagymával alaposan összedolgozzuk és négy felé osztjuk. Lisztezett deszkán kb. 1 centi vastagságúra és kb. 13 cm. kőr alakúra nyújtjuk. A közepüket 6 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszúrjuk és kivesszük.
Megfelelő nagyságú serpenyőben az olajat felmelegítjük. A húsnak az egyik felét megsütjük, óvatosan megfordítjuk majd a hús közepére ütjük a tojást és készre sütjük. Ha megsült, a tojás tetejére csipetnyi őrölt borsot szórunk.
Közepéből kivett húst tojás nélkül megsüthetjük.
A kész húst salátával, hagymakarikákkal, uborkával, retekkel bélelt zsemlyébe tesszük és már csak a szánkat kell nagyra nyitni.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »