Tyúkszem recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg darált hús (lapocka, dagadó)
- 4db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS+1db húshoz - 1 tk. őrölt paprika
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- 4 db hamburger zsemle
- saláta levél
- kígyó uborka
- lilahagyma
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A húst egy tojással, sóval, borssal, tisztított apróra vágott fokhagymával alaposan összedolgozzuk és négy felé osztjuk. Lisztezett deszkán kb. 1 centi vastagságúra és kb. 13 cm. kőr alakúra nyújtjuk. A közepüket 6 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszúrjuk és kivesszük.
Megfelelő nagyságú serpenyőben az olajat felmelegítjük. A húsnak az egyik felét megsütjük, óvatosan megfordítjuk majd a hús közepére ütjük a tojást és készre sütjük. Ha megsült, a tojás tetejére csipetnyi őrölt borsot szórunk.
Közepéből kivett húst tojás nélkül megsüthetjük.
A kész húst salátával, hagymakarikákkal, uborkával, retekkel bélelt zsemlyébe tesszük és már csak a szánkat kell nagyra nyitni.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

