Tyúkanyó omlettje recept

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A tojások fehérjét nagyon kemény habbá verjük, és óvatosan, nehogy összetörjön, belekeverjük a sárgájukat. Megsózzuk, a szokottnál erő¬sebben megborsozzuk, és a serpenyőbe, a megforrósított vajba öntjük. (Ezt a mennyiséget 2 vagy 4 adagban ajánlatos megsütni.) Takarék¬lángon addig sütjük, amíg az alsó felük meg nem pirult, de a tetejük még puha, krémszerű. Ekkor az omlettet nem fordítjuk meg, hanem félbehajtjuk, és forró tálra csúsztatjuk. A belsejében levő puha tojás olyan, mintha krémmel lenne töltve.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »