Tyúkanyó omlettje recept

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A tojások fehérjét nagyon kemény habbá verjük, és óvatosan, nehogy összetörjön, belekeverjük a sárgájukat. Megsózzuk, a szokottnál erő¬sebben megborsozzuk, és a serpenyőbe, a megforrósított vajba öntjük. (Ezt a mennyiséget 2 vagy 4 adagban ajánlatos megsütni.) Takarék¬lángon addig sütjük, amíg az alsó felük meg nem pirult, de a tetejük még puha, krémszerű. Ekkor az omlettet nem fordítjuk meg, hanem félbehajtjuk, és forró tálra csúsztatjuk. A belsejében levő puha tojás olyan, mintha krémmel lenne töltve.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »