Túróval töltött zsemle recept

Hozzávalók:
- 9 zsemle
A töltelékhez:
- 1/2 kg túró
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- a zsemlék belseje
- 10 dkg mazsola
- 1 citrom reszelt héja
A zsemlék locsolásához:
- 1/2 liter tej
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 dkg cukor
Elkészítése:
A zsemlék felső részét levágjuk. Az alsó részéből kicsipkedjük a belsejét.
Egy tepsit sütőpapírral bélelünk. A zsemlék alját és a tetejét is cukorral,vaníliás cukorral elkevert tejbe mártjuk, majd a sütőpapírra sorakoztatjuk.
A túrót a cukrokkal, tojásokkal elkeverjük ,majd a zsemlék belsejét a tejjel összekeverjük és ezt is hozzáadjuk, a mazsolát is, reszelt citromhéjjal ízesítjük.
A zsemléket megtöltjük, a tejbe mártott tetejét rátesszük és 180 fokos sütőben megsütjük. A sütés vége felé a zsemléket kétszer meglocsoljuk a vaníliás cukros tejjel. Sütés végére a zsemlék “kalapja” felemelkedik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »