Túróval töltött zsemle recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 9 zsemle
A töltelékhez:
- 1/2 kg túró
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- a zsemlék belseje
- 10 dkg mazsola
- 1 citrom reszelt héja
A zsemlék locsolásához:
- 1/2 liter tej
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 dkg cukor
Elkészítése:
A zsemlék felső részét levágjuk. Az alsó részéből kicsipkedjük a belsejét.
Egy tepsit sütőpapírral bélelünk. A zsemlék alját és a tetejét is cukorral,vaníliás cukorral elkevert tejbe mártjuk, majd a sütőpapírra sorakoztatjuk.
A túrót a cukrokkal, tojásokkal elkeverjük ,majd a zsemlék belsejét a tejjel összekeverjük és ezt is hozzáadjuk, a mazsolát is, reszelt citromhéjjal ízesítjük.
A zsemléket megtöltjük, a tejbe mártott tetejét rátesszük és 180 fokos sütőben megsütjük. A sütés vége felé a zsemléket kétszer meglocsoljuk a vaníliás cukros tejjel. Sütés végére a zsemlék “kalapja” felemelkedik.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.