Hozzávalók:
A töltelékhez:
A zsemlék locsolásához:
Elkészítése:
A zsemlék felső részét levágjuk. Az alsó részéből kicsipkedjük a belsejét.
Egy tepsit sütőpapírral bélelünk. A zsemlék alját és a tetejét is cukorral,vaníliás cukorral elkevert tejbe mártjuk, majd a sütőpapírra sorakoztatjuk.
A túrót a cukrokkal, tojásokkal elkeverjük ,majd a zsemlék belsejét a tejjel összekeverjük és ezt is hozzáadjuk, a mazsolát is, reszelt citromhéjjal ízesítjük.
A zsemléket megtöltjük, a tejbe mártott tetejét rátesszük és 180 fokos sütőben megsütjük. A sütés vége felé a zsemléket kétszer meglocsoljuk a vaníliás cukros tejjel. Sütés végére a zsemlék “kalapja” felemelkedik.