Túrós lepényke recept

Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6-7 ek liszt
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
- 3 ek cukor
- esetleg lekvár
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük kemény habbá.
A túrót villával, amennyire csak tudjuk, szétnyomkodjuk, majd beletesszük a tojások sárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot, sót és a lisztet. Jól összekeverjük, majd ebbe a túrós masszába beleforgatjuk a felvert habot és óvatosan az egészet összekeverjük.
Egy serpenyőben bő olajban kisütjük: kanállal beletesszük a meleg olajba a masszát és egy kicsit szétlapítjuk a kanál domború oldalával. Mikor megsült az egyik fele, megfordítjuk (elég nehéz átfordítani , mert lágy a massza, ezért próbáld hirtelen, magabiztos mozdulattal átfordítani) és a másik felét is megsütjük.
Kéztörlővel bélelt tálba rakjuk, hogy a felesleges olajat beszívja. Mikor kisült és valamennyire kihűlt, sárgabaracklekvárral megkenhetjük a tetejét és már fogyasztható.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »