Túrós lepényke recept

Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6-7 ek liszt
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
- 3 ek cukor
- esetleg lekvár
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük kemény habbá.
A túrót villával, amennyire csak tudjuk, szétnyomkodjuk, majd beletesszük a tojások sárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot, sót és a lisztet. Jól összekeverjük, majd ebbe a túrós masszába beleforgatjuk a felvert habot és óvatosan az egészet összekeverjük.
Egy serpenyőben bő olajban kisütjük: kanállal beletesszük a meleg olajba a masszát és egy kicsit szétlapítjuk a kanál domború oldalával. Mikor megsült az egyik fele, megfordítjuk (elég nehéz átfordítani , mert lágy a massza, ezért próbáld hirtelen, magabiztos mozdulattal átfordítani) és a másik felét is megsütjük.
Kéztörlővel bélelt tálba rakjuk, hogy a felesleges olajat beszívja. Mikor kisült és valamennyire kihűlt, sárgabaracklekvárral megkenhetjük a tetejét és már fogyasztható.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »