Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük kemény habbá.
A túrót villával, amennyire csak tudjuk, szétnyomkodjuk, majd beletesszük a tojások sárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot, sót és a lisztet. Jól összekeverjük, majd ebbe a túrós masszába beleforgatjuk a felvert habot és óvatosan az egészet összekeverjük.
Egy serpenyőben bő olajban kisütjük: kanállal beletesszük a meleg olajba a masszát és egy kicsit szétlapítjuk a kanál domború oldalával. Mikor megsült az egyik fele, megfordítjuk (elég nehéz átfordítani , mert lágy a massza, ezért próbáld hirtelen, magabiztos mozdulattal átfordítani) és a másik felét is megsütjük.
Kéztörlővel bélelt tálba rakjuk, hogy a felesleges olajat beszívja. Mikor kisült és valamennyire kihűlt, sárgabaracklekvárral megkenhetjük a tetejét és már fogyasztható.
Jó étvágyat kívánok!