Túrógombóc recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 0,5 l tej
- 110 g búzadara
- 4 ek cukor
- 0,5 kg túró
Pirításhoz:
- zsemlemorzsa
- kevés olaj
Tetejére:
- tejföl
- porcukor
Elkészítése:
A tejet elkezdjük melegíteni, majd lassan hozzákeverjük a búzadarát és a cukrot. Forrásig kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Ha kész, félretesszük kihűlni.
Kevés olajon zsemlemorzsát pirítunk. Ha kihűlt a massza, kézzel hozzágyúrjuk a túrót, gombócokat formálunk belőle, meghempergetjük a pirított zsemlemorzsában és kész.
Tálaláskor cukorral kikevert tejfölt locsolunk rá. Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

