Túrógombóc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 l tej
- 110 g búzadara
- 4 ek cukor
- 0,5 kg túró
Pirításhoz:
- zsemlemorzsa
- kevés olaj
Tetejére:
- tejföl
- porcukor
Elkészítése:
A tejet elkezdjük melegíteni, majd lassan hozzákeverjük a búzadarát és a cukrot. Forrásig kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Ha kész, félretesszük kihűlni.
Kevés olajon zsemlemorzsát pirítunk. Ha kihűlt a massza, kézzel hozzágyúrjuk a túrót, gombócokat formálunk belőle, meghempergetjük a pirított zsemlemorzsában és kész.
Tálaláskor cukorral kikevert tejfölt locsolunk rá. Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »