Túrógombóc

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Túrógombóc

Hozzávalók:

  • 0,5 l tej
  • 110 g búzadara
  • 4 ek cukor
  • 0,5 kg túró

Pirításhoz:

  • zsemlemorzsa
  • kevés olaj

Tetejére:

  • tejföl
  • porcukor

Elkészítése:

A tejet elkezdjük melegíteni, majd lassan hozzákeverjük a búzadarát és a cukrot. Forrásig kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Ha kész, félretesszük kihűlni.

Kevés olajon zsemlemorzsát pirítunk. Ha kihűlt a massza, kézzel hozzágyúrjuk a túrót, gombócokat formálunk belőle, meghempergetjük a pirított zsemlemorzsában és kész.

Tálaláskor cukorral kikevert tejfölt locsolunk rá. Jó étvágyat hozzá!