Tonhalas tésztasaláta tökmagolajjal recept
Hozzávalók:
- színes csavart tészta vagy penne
- 1 konzerv tonhal
- újhagyma zöld szára
- maradék pritamin paprika
- 1 ek csemege kukorica
- 1 maréknyi rukkola
- maradék kígyóuborka
- só
- bors
- citrom leve
- 2 ek majonéz
- 1 ek balzsamecet
- kevés olíva olaj
Elkészítése:
Amíg a tésztát felteszem főni, addig a többi hozzávalót is előkészítem. Felkarikázom az újhagyma szárát, a paprikát és az uborkát kis kockákra vágom. Egy tálba beleöntöm az olíva olajat, balzsamecetet, majonézt és egy fél citrom kifacsart levét. Hozzáadom a tonhalat a felaprított zöldségeket, rukkolát és a kukoricát. Fűszerezem. A kifőtt és kihűlt tésztával összekeverem. Ha kell még egy kis majonézzel lazítom.
Az egészet megkoronázom egy kis tökmagolajjal. Nagyon finom és gyors vacsorának való.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

